april 19, 2024

Hoe Facebook profiel verwijderen

Ben je Facebook helemaal beu, ben je bang voor je privacy of doe je er helemaal niets meer mee. Kan je er altijd voor kiezen om je Facebook profiel weg te gooien. Met Facebook heb je twee keuzes, je kan je account laten blokkeren of compleet verwijderen.

Facebook account blokkeren

Als je je account laat blokkeren worden er geen gegevens verwijderd, je foto’s en berichten blijven allemaal bestaan. Wanneer je account geblokkeerd is kunnen mensen je niet meer vinden op Facebook. Ook kan je tijdlijn niet meer worden bekeken. Met deze optie kan je je account altijd weer activeren mocht je toch door willen gaan met facebook.

Je profiel deactiveer je als volgt:

Dit stappenplan werkt voor zowel de smartphone app en de webbrowser.facebook_account_verwijderen

1. Navigeer naar Instellingen (3 blauwe puntjes naast wereldbol). In de browser versie is dit een blauw puntje naar beneden.
2. Ga naar accountinstellingen.
3. Druk vervolgens op beveiliging.
4. Onderaan de lijst zie je de optie om je account te deactiveren. Druk hierop.

Facebook account verwijderen

Wanneer je je account verwijderd worden al je berichten en overige gegevens verwijderd. Dit gebeurt niet meteen. Facebook heeft een bedenktijd periode ingesteld van een aantal dagen. Mocht je je bedenken en je account toch niet willen verwijderen kan je het nog opheffen. Nadat je account is verwijderd zal je niet meer gevonden kunnen worden op facebook. Nadat je account is verwijderd kan je dus ook geen toegang meer krijgen.

Het verwijderen van je Facebook account kan gemakkelijk door op de onderstaande link te klikken.
Klik hier

Piet Doorenmalen

Piet Doorenmalen, Vind het leuk om artikelen te schrijven voor het splinternieuwe kennisplatform hoedan.nu. Blij dat ik mijn kennis kan delen met de rest van Nederland. Veel leesplezier. Groetjes, Piet

View all posts by Piet Doorenmalen →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.